Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny Gå direkt till meny

Kirurgveckan 2019

I Norrköping, likt så många sjukhus i landet har man haft brist på kirurger. När det 2013 beslutade att Vrinnevisjukhuset skulle stå värd för Kirurgveckan 2019 såg man möjligheter i att kunna påverka situationen och satte upp ambitiösa mål.

Man ville ha en egen kirurgläkarutbildning, vara en universitetssjukvårdande enhet och ett av de bästa regionsjukhusen i landet. Dessa målsättningar har man lyckats bra med!

Våren 2019 öppnade Vrinnevisjukhuset Sveriges mest moderna dagkirurgiska avdelning och direkt efter Kirurgveckans avslut öppnades dörrarna för verksamhetsförlagd kirurgutbildning och man är numera en universitetsvårdande enhet. Om fyra år förväntas drygt 100 kirurger ha fått sin specialistutbildning vid Vrinnevisjukhuset, och självklart tänker man se till att ett flertal av dessa kirurger stannar kvar och verkar i Norrköping.

Varje år utser Dagens Medicin Sveriges bästa sjukhus i tre olika klasser – universitetssjukhus, mellanstora och mindre sjukhus. Vrinnevisjukhuset i Norrköping tog fjärde plats 2018 i kategorin Sveriges bästa mellanstora sjukhus. Vi väntar med spänning på vilken plats Vrinnevisjukhuset får 2019.

I filmen inför Kirurgveckan gör Kirurgkliniken reklam för Norrköping som en fin och trevlig stad att leva och verka i och Vrinnevisjukhuset och dess satsningar och specialiteter presenteras med värme, stolthet och humor.

East Sweden Convention Bureau har varit intresserade och tillmötesgående hela tiden, och då vi inte är professionella mötesanordnare utan personal från sjukvården har deras synpunkter och stöd varit ovärderliga.

Jessica Frisk, Vårddirektör och ansvarig för Kirurgveckan

Se fler referenser

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning

Boka ett förutsättningslöst möte!

Sedan starten 2012 har East Sweden Convention Bureau kostnadsfritt hjälpt till med fler än hundra större och mindre möten, konferenser och kongresser i regionen. Kontakta oss gärna om du vill veta vad vi kan göra för dig och din organisation.

Följande fält är obligatoriskt

Please fill out

För att vi ska kunna behandla din kontaktförfrågan behöver du godkänna vår integritetspolicy.