Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny Gå direkt till meny

Verksamhetsutveckling

Fördelarna med att organisera ett möte

Sätt din verksamhet på kartan!

Förbättrade forskningsmöjligheter, kompetensutveckling och nya värdefulla kontakter är bara några av anledningarna till varför du ska lägga din nästa kongress i regionen. Läs om fler effekter av ett möte i regionen i listan nedan. 

Sätt verksamheten på kartan

Genom möten och kongresser har din verksamhet chans att hamna på den internationella kartan som innovativ och framstående. Detta kan i sin tur leda till en rad positiva effekter i form av exempelvis förbättrade forskningsmöjligheter och större möjlighet att få anslag till din verksamhet.

Förbättra ditt kontaktnät

Ett möte är ett perfekt sätt för dig att knyta nya kontakter och att få chans att inte bara lyfta fram din verksamhet, utan även dig själv som lokal arrangör. Och vem vet, kanske kommer dessa kontakter vara värdefulla för din framtida karriär?

Forskningsinvestering

Möten och kongresser i din region kan ha positiv inverkan på både forskning och vetenskap på olika sätt. Du som forskare kan exempelvis ha större chans till forskningsmedel när kongressen läggs i regionen och din verksamhet synliggörs.

Förbättra rekryterings-möjligheterna

En kongress är ett perfekt sätt att få fler att upptäcka nischade områden och attrahera talanger inom dessa. Detta kan i sin tur hjälpa till att positionera städerna som ekonomiska och innovativa accelatorer.

Teambuilding

Att jobba för ett gemensamt mål, i detta fall en större kongress, kan även förbättra samarbete och kommunikation i din arbetsgrupp då ni tillsammans jobbar mot ett tydligt och konkret mål.

Kompetensutveckling

Att lägga en kongress på nära håll i regionen kan även innebära att fler personer inom din verksamhet har möjlighet att delta vid kongressen.  Detta kan i sin tur leda till en större möjlighet till kompetensutveckling inom din verksamhet samt förbättra det strategiska samarbetet mellan region, kommun, universitet och näringsliv.

Opinionsbildning

Genom större kongresser och möten finns möjligheten att påverka människors åsikter kring viktiga frågor för individer och samhälle och du har chans att sätta ämnet du brinner för i fokus. Att dessa frågor lyfts i offentligheten kan i sin tur bidra till att kunskapsnivån om det aktuella ämnet höjs i samhället.

Legacy

Före kongressen är det viktigt att tänka igenom vilka effekter mötet eller kongressen önskas leda till, för att på det sättet lättare mäta resultatet av möten. En kongress kan öka effekterna på flera samhällssektorer på både kort och lång sikt. Det kan röra sig från allt från en fond som skapas till att ett samarbete skapas i regionen som inte funnits tidigare.

Boka ett förutsättningslöst möte!

Sedan starten 2012 har East Sweden Convention Bureau kostnadsfritt hjälpt till med fler än hundra större och mindre möten, konferenser och kongresser i regionen. Kontakta oss gärna om du vill veta vad vi kan göra för dig och din organisation.

Följande fält är obligatoriskt

Please fill out

För att vi ska kunna behandla din kontaktförfrågan behöver du godkänna vår integritetspolicy.